email:
office@eposarchitecture.com

001 兰家山公园改造及公共卫生间设计


兰家山公园位于荥经县城边,是全县老百姓晚饭后最爱的爬山散步场所。公园的核心是一座未完工的九十年代钢筋混凝土塔,是全城视觉焦点。这次改造项目主要任务包括的塔的改造,对公园全域景观的梳理以及一个公共卫生间。

我们以宋代木构塔为原型进行改造,力求比例恰当,姿态优雅,满足各方对“悠久历史”的想象;公园规划以塔为中心,梳理延长公园流线,扩大了人们的活动范围。

我们用保守的态度设计了塔,回廊及观景台,取得甲方的信任,而他们认为无足轻重的公共卫生间,我们偷偷的放弃了仿古的建筑形式,期望以更本土的方式,以极低的造价完成一个有品质的,略带诗意的建筑。

The Lanjiashan Park, located at the outskirt of Yingjing County, is the favourite hiking and wandering place for local residents. The key segment of the park was an uncompleted concrete tower that was built in 1990s. The tower was the visual focus of the whole town because of its high location. This project mainly includes three parts: the tower renovation, the redesign of visiting route in the park, and the design of a new public toilet.

Referring to the wooden tower of Song dynasty, we adopted a better proportion to make the tower more elegant, and also to fit people’s thought of “historical”. As for the visiting route, we made the tower the centre of the park and expand the route, so as to create more space for visitors.

In order to gain client’s trust, we designed the tower, the veranda and the viewing platform in a conservative and traditional way. However, we abandoned the pseudo-classic style for the new public toilet, which they thought was an insignificant building. Instead, we tried to achieve a poetic architecture with good quality in a more natural way, at very low cost.



地址: 中国,四川省,荥经县
设计团队:

设计总负责: 蔡克非

设计团队:张纯雯、史磊、张晓勤

项目年份: 2016


热度(2)

© 門口建筑工作室 | Powered by LOFTER